Budăi, Câmpeanu și Rafila! Un fel de Take, Ianke și Kadîr, made in China

Budăi a ieșit zilele astea într-o conferință de presă. Fericit ca un copil care a luat 10 la desen, ne povestește cum a vorbit el cu băieții lui din coaliție și toți au fost de acord că trebuie, domnule, să se mărească pensiile. Și când îl vedeai așa fericit, credeai că gata, 5000 de Euro va fi pensia minimă. Sanchi! Vor "majora" de la 1 ianuarie 2023 cu indexarea. Cum ar spune Caragiale "să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! Dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale." Cam așa și cu pensiile. Când erau în opoziție, urlau că trebuie mărite cu 40%, când a venit USL la guvernare trebuiau mărite cu 20%, săptămâna trecută le măreau cu vreo 15%, azi vorbesc de indexare ca despre o majorare. Minciuni marca PSD, praf în ochii amărâților, ce le scapă lor printre degete de la contractele alea babane pe care și le plimbă între ei. Dar domnul Budăi (apropo, dacă nu știți cine e nea' Țurlică ăsta, este Ministrul Muncii) nu se oprește aici. Ne promite că în timpul mandatului lui pensiile nu vor îngheța. Practic ne amenință că nu vor stagna. Posibil să crească, posibil să scadă, după posibilități. Important este că nu vor stagna! Mulțumim, domnule Budăi, mare om politic, nu glumă! Eu sper să nu vină Budăi la fel de fericit, să ne anunțe că pensiile au scăzut "decât" cu 10%, iar asta doar "datorită că am vorbit eu cu băieții mei din coaliție". Băieții ăștia din coaliție... O minune, nu altceva!

Și dacă tot vorbim de minuni, ieri s-a întâmplat într-adevăr o minune: a demisionat domnul Câmpeanu, Ministrul Educației. O lumină a culturii naționale, un bun internațional (că dacă zicem "național", îl împuținăm) și un plagiator de seamă. Știți povestea, nu intrăm în detalii, dar, pe scurt, omul a plagiat un curs. Ce mi s-a părut mie fascinant la această speță: a venit cu o fițuică de tristă amintire, cică semnată de profesorul căruia îi furase Câmpeanu cursul, care spunea că, de fapt, Câmpeanu nu îl furase (nuuuu, ce nebuni și noi să credem așa ceva!), ci primise cursul moștenire de la profesorul ăsta care dădea "declarația" scrisă. Dumneavoastră vă dați seama că ăștia au scos un profesor de o vârstă venerabilă de la azil și l-au pus să semneze penibilitatea aia de declarație, cum că i-a lăsat moștenire cursul lui Câmpeanu? Totul ca să scape PSD-istul ăsta (că și Orban a strâns în 2019 toate ciurucurile de prin PSD) de acuzațiile de plagiat, să nu-și asume cumva furăciunea. Problema mare a fost că nu l-a crezut nici naiba și, nu știm prin ce revelație, iluminare sau ordin de sus de la împărăție (umblă vorba prin târg că era oricum propus pentru remaniere), și-a dat demisia aseară. Nu mă bucur, tot unul de teapa lui va veni, care va distruge și mai tare învățământul. Eu nu știu de ce nu îl dărâmă odată de tot, că tot se chinuie săracul învățământ și ei tot îi mai dau câte o palmă, să-l mai trezească puțin. Să-l lase odată să se ducă, oricum nu mai are nicio șansă. La revedere, nea' Câmpeanu! Sper să nu mai auzim de dumneata vreodată!

Și, pe scurt (iar m-am lungit, dar sper că nu v-ați plictisit), despre Rafila, altă minune, dar a sistemului medical, care la fel, nu e lăsat să moară și îl lasă să se chinuie, săracul sistem de sănătate. Rafila a crezut că a dat tunul mileniului, a crezut că poate marșa pe frica românilor și a început panicarea oamenilor cu "ne dă Putin cu nuclearele", "muriiim", "ne trebuie iod, neapărat". Și a retras el pastilele de iod din farmacii, să nu le mai poată cumpăra lumea, a cumpărat 30 de milioane de pastile de iod și a spus "cei până în 40 de ani să meargă la medicul de familie să ia rețetă și le vor primi gratis, dar le vor lua când dă Putin cu nucleara". Ce să vedeți? Românii de până în 40 de ani nu s-au bulucit deloc, s-au dat doar 1% din pastilele lui Rafila. Nu știu ce șmecherie a fost în spate, cine trăgea foloasele din panica lui Rafila, dar i-a eșuat. Un lucru interesant, totuși: când s-au rezervat (atenție, rezervat, nu cumpărat, cum era manipularea) mai multe vaccinuri, au urlat șoșocii "noi suntem 18 milioane! Ce facem cu atâtea vaccinuri?". Brusc, acum, când s-au cumpărat 30 de milioane de pastile de iod pentru o parte din populație, doar pentru cei cu vârsta de până în 40 de ani, nu au mai avut șoșocii nicio problemă cu achiziția (nu cu rezervarea). Aflăm noi și ce a fost în spatele acestei panici induse de Rafila și în spatele contractului pentru aceste pastile.

O să vorbim neapărat și despre Dâncu, altă minune a politicii românești, dar altă dată, că am scris deja Shogunul. Lăsăm să se mai strângă declarațiile!
Vă mulțumesc frumos! Seară frumoasă! 

Comentarii

  1. Aveți dreptate ! Atâta timp cât vor avea majoritate în parlament nu ne putem aștepta la NIMIC bun și corect de la ,,ei"...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare